Akademik
kongre, sempozyum, çalıştay, seminer, panel, konferans ve sergi
paylaşım platformu
Osmanlı Devleti’nde yetimlerin korunması ve eğitilmesi görevi öncelikle yakın akrabalarda olmakla birlikte erken zamanda vakıfların bu vazifeyi üstlendiği görülmektedir. 19. yüzyıldan itibaren ise Eytam Sandıkları ve Eytam Müdürlükleri kurulmuş, Darülaceze, Darüşşafaka, Islahhane, Sanayi Mektepleri, Darülhayr-ı Âli, Daüleytam ve Himaye-i Etfal Cemiyeti bu alanda hizmet vermiştir. Bu kurumlardan Darülaceze ve Darüşşafaka aynı adla Cumhuriyet devrinde hizmetlerine devam ederken Himaye-i Etfal Cemiyeti Çocuk Esirgeme Kurumu olarak günümüze kadar gelmiştir. Ayrıca, mütareke dönemi ve sonrasında Kazım Karabekir yetimlerin muhafazası ve eğitimi için gayret göstermiş, kurduğu “Çocuklar Ordusu” ile önemli bir hizmeti ifa etmiştir.
I. Türkçenin Uluslararası Rolü, Kültürel Yeri ve Öğretimi Kongresi (TÜRKÖK)
Kategori: |
Kongre-Sempozyum |
Akademik Alan: |
Eğitim Bilimleri, Filoloji, Multidisipliner, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler |
Faaliyet Tarihi: |
08-10 MAYIS 2025 |
Şehir: |
Ordu |
{{variant.name}}:
|
{{opt.name}}
{{opt.name}}
|
I. Türkçenin Uluslararası Rolü, Kültürel Yeri ve Öğretimi Kongresi (TÜRKÖK)
08-10 MAYIS 2025, Ordu
Türkçenin Uluslararası Rolü, Kültürel Yeri ve Öğretimi Kongresi, Türkçenin dilbilimsel, kültürel ve eğitimsel boyutlarını disiplinlerarası bir yaklaşımla incelemek üzere bilim insanlarının, araştırmacıların, eğitimcilerin ve öğrencilerin bir araya geldiği önemli bir akademik platformdur. Ordu Üniversitesi (ODÜ) ve paydaşlar tarafından düzenlenen bu kongre, Türkçenin dünya çapındaki rolünü, kültürel etkisini ve öğretimine yönelik güncel yaklaşımları ele almayı hedeflemektedir. Kongre, uluslararası düzeyde uzmanlar arasında işbirliğini ve akademik ağların oluşturulmasını teşvik ederken Türkçenin dilsel ve kültürel boyutlarına ilişkin çözüm önerilerini tartışmaya açmaktadır. Kongrenin önemi ve etki alanı, farklı disiplinlerden gelen akademisyenlerin, araştırmacıların, eğitimcilerin ve öğrencilerin katılımıyla güçlenmektedir. Bu etkinlik, Türkçenin dilbilimsel yapısı, kültürel mirası, edebî zenginliği ve yabancı dil olarak öğretimi gibi alanlarda güncel araştırma bulgularının paylaşılmasına ve tartışılmasına olanak sağlayacaktır. Bu durum, bilgi ve fikir alışverişini artırarak Türkçe ile ilgili akademik çalışmaların gelişimine önemli bir katkı sunacaktır.
Ekim 2018'de instagram hesabımızda başlattığımız paylaşımlarımızı kısa bir süre sonra diğer sosyal medya hesaplarına taşıdık. Sonrasında da web adresinden hizmet vermeye başladık. Size daha iyi hizmet verebilmek için sayfamızın tasarımını yeniden düzenledik. Sizden ricamız daha yararlı olabilmemiz için gördüğünüz eksikliklerimizi bizimle paylaşmanızdır.