Akademik
kongre, sempozyum, çalıştay, seminer, panel, konferans ve sergi
paylaşım platformu
Osmanlı Devleti’nde yetimlerin korunması ve eğitilmesi görevi öncelikle yakın akrabalarda olmakla birlikte erken zamanda vakıfların bu vazifeyi üstlendiği görülmektedir. 19. yüzyıldan itibaren ise Eytam Sandıkları ve Eytam Müdürlükleri kurulmuş, Darülaceze, Darüşşafaka, Islahhane, Sanayi Mektepleri, Darülhayr-ı Âli, Daüleytam ve Himaye-i Etfal Cemiyeti bu alanda hizmet vermiştir. Bu kurumlardan Darülaceze ve Darüşşafaka aynı adla Cumhuriyet devrinde hizmetlerine devam ederken Himaye-i Etfal Cemiyeti Çocuk Esirgeme Kurumu olarak günümüze kadar gelmiştir. Ayrıca, mütareke dönemi ve sonrasında Kazım Karabekir yetimlerin muhafazası ve eğitimi için gayret göstermiş, kurduğu “Çocuklar Ordusu” ile önemli bir hizmeti ifa etmiştir.
16. ULUSLARARASI DEĞİŞEN DÜNYADA SOSYAL, BEŞERİ, İDARİ VE EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ
Kategori: |
Kongre-Sempozyum |
Akademik Alan: |
Eğitim Bilimleri, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler |
Son Başvuru Tarihi: |
2025-06-08 |
Faaliyet Tarihi: |
2025-06-11 |
Şehir: |
Urgenç, Özbekistan & Zoom, Online |
Organizasyon: |
BZT Turan Akademi |
{{variant.name}}:
|
{{opt.name}}
{{opt.name}}
|
Değerli Araştırmacılar ve Katılımcı Adayları; 11-13 Haziran 2025 tarihlerinde (dilediğiniz gün sunumunuzu yapabilirsiniz) Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Kuzey Makedonya ve Hindistan katılımcı ortaklığında (en az) 15 farklı ülkeden %55 yabancı katılımcı oranı ile ZOOM üzerinden çevrimiçi ve Özbekistan'ın Urgenç kentinde yüz yüze olarak gerçekleşecek olan "16. Uluslararası Değişen Dünyada Sosyal, Beşeri, İdari ve Eğitim Bilimleri Kongresi" teori ve pratiği bir araya getirmeyi amaçlayan uluslararası bir kongredir.
YÖK Üniversitelerarası Kurul, Akademik Teşvik ve 2025 Ekim Yeni Doçentlik kriterlerini karşılayan kongrelerimize 08 Haziran 2025 | saat 23.59 tarihine kadar özet metinlerinizi changingworldcongress@gmail.com adresine göndererek başvurabilirsiniz. Çift kör hakem sistemiyle değerlendirmeye alınacak olan çalışmalarınız 72 saat içerisinde değerlendirilerek sonucu sizlere bildirilecektir.
Kültürlerarası akademik etkileşimin artması amacıyla dokuzuncusu gerçekleşecek olan kongrelerimiz Sosyal, Beşeri, İdari, Eğitim Bilimleri ve Güzel Sanatlar alanından tüm çalışmalara açıktır. Bildiri kabul edilen alanların tamamı için tıklayınız.
Kongremize gönderdiğiniz bildiri özetinizin kabul edilmesi durumunda tarafınıza kabul mektubu gönderilecek ve ücret ödemesi sonrasında alınacaktır.
Tüm sorularınız için +90 543 671 0123 numaralı telefonu arayabilir, changingworldcongress@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.
changingworldcongress@gmail.com
Ekim 2018'de instagram hesabımızda başlattığımız paylaşımlarımızı kısa bir süre sonra diğer sosyal medya hesaplarına taşıdık. Sonrasında da web adresinden hizmet vermeye başladık. Size daha iyi hizmet verebilmek için sayfamızın tasarımını yeniden düzenledik. Sizden ricamız daha yararlı olabilmemiz için gördüğünüz eksikliklerimizi bizimle paylaşmanızdır.